• Tor

Bebisdrömmar

Hej jag väntar nu mitt andra barn och jag undrar över en dröm jag hade för ett par veckor sen, nämligen följande: Jag drömde att jag födde en dotter 2 månader för tidigt och min förlossning gick jättefort. Jag behövde bara sys med 1 stygn som inte ens kändes och kom hem efter bara några timmar då jag var uppe och var hemma på en gång och kunde knalla omkring som om inget hade hänt, jag hade inte ont eller några som helst symptom som visade att jag fött barn bara för en kort stund sedan... För ca 3 månader sen drömde jag att jag skulle få en dotter och jag fick se hennes vuxna ansikte och vågor av hennes långa vågiga hår genom min hud på magen. Det var så tydligt, att det skulle kunnat varit en pepparkaksdegsform som man trycker ut deg ifrån fast detta var hennes ansikte. Vad betyder drömmen i sig? Kommer jag att få en dotter eftersom jag drömt så mycket om det?

*blivande 2-barnsmor* Svar: Båda drömmarna hanterar den oro du känner över havandeskapet. Den med ansiktet är en identifikationsdröm där ditt undermedvetna dels försöker tydliggöra att du är med barn och dels tar upp det band som kommer att finnas mellan er så länge. Det är en ovanlig men helt naturlig dröm (om än lite färgad av en del nyare filmer). Den andra drömmen tar upp de likheter och skillnader som du känner mellan det här havandeskapet och ditt förra. Som du säkert märkt så skiljer sig din kropps reaktioner lite mellan det här havandeskapet och det förra och det skapar andra förväntningar och en del oro. Troligen väntar du en dotter men det går inte att säga efter bara de här drömmarna. Jag gillar inte att ställa diagnoser på drömmar eftersom de handlar om inre saker och sällan yttre - men jag tycker att tonvikten ligger väl mycket på att skapa ett band mellan dig och barnet så se till att gå på mödravården som du ska.

Lycka till med havandeskapet:

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla