top of page
  • Skribentens bildTor

Barnens bästa

Hej jag undrar hur det kommer se ut mellan mig och mina barns pappa i framtiden med tanke på att uppbrottet inte varit det bästa och hur våra barn klarar av allt som har med separationen att göra. Förhållandet var inte bra och jag känner mig "bränd" har inte haft något bra förhållande i mitt liv, kommer jag kunna finna kärleken och lita på att den är bra för mig men även den jag eventuellt träffar så småningom? Hoppas ni haft en lugn och fridfull jul och önskar er en god fortsättning.

Maria


Att laga det som gått sönder är ingen god ide men att bygga en brygga över motsättningarna är nödvändigt för barnens framtid.

Svar: God fortsättning till dig också och det kommer bli en betydligt bättre fortsättning.

Låt oss börja med Barnen – en separation tär alltid på alla i en familj men vi tar alltid svårigheter olika.

Din Vädur kommer vilja se framåt och troligen ha perioder då känslorna är explosiva men korta och däremellan verka helt OK med allt (vilket inte riktigt kommer vara sant men mer om det snart). Det viktigaste för att hen ska få verktyg att ta i tu med det emotionella är att det praktiska fungerar och du kommer märka hur hens känslor egentligen är på resultaten i skolan och fritidsaktiviteter. Går det sämre än förväntat är det för att det finns känslor som tynger – går det ”som vanligt” börjar hen hitta en ny balans men om det går oerhört bra har hen en känsla av otrygghet som hen hanterar genom att skapa sin egen trygghet.

Det viktiga här är att du tar resultaten (under det närmaste året) i första hand som utslag för hur hen mår INTE som lättja eller ambition. Beröm när det går som vanligt och ge ditt barn mer ansvar i hemmet och familjen, prata med hen om hur du mår och hur hen mår (i förhållande till separationen) när det går dåligt och beröm och belöna när det går bra men lägg INTE på mer uppgifter eller ansvar – om hen använder resultat för hantera sina känslor är det sista ditt barn behöver mer saker att hantera.

Det här är ditt barn som du kommer att behöva hålla ögonen på mest eftersom hens känslor är något hen håller inom sig.

Din Jungfru som dessutom är född på hornet till Vågen kommer vara lättare att se vad hen känner eftersom hen kommer relatera till sina känslor tydligare. Det är väldigt viktigt att du är ärlig med vad du känner när ni pratar om det (och det ska ni) och att hen får svar på sina frågor om att det inte var hens ”fel”.

Att förstå vad som ligger bakom och att hitta en ny balans mellan er föräldrar är mycket viktigt för hen som gärna och ofta tar på sig både egna och andras bekymmer och vill hitta lösningar på dem.

När det kommer till dig och din familj gäller det att du låter det som hänt landa. Med en strulig separation finns viljan att springa ur den och in i något nytt ofta där och det är i ditt fall inte en bra väg att gå. Du behöver hitta din egen trygghet först och visa dina barn att du hanterar ditt och deras liv bra innan du går vidare med en ny kärlek – annars sänder du signalen (till både dem och faktiskt också ditt eget undermedvetna) att du behöver någon annan för att fungera (det är visserligen inte helt osant men är inget du ska följa upp just nu).

Kärleken kommer att komma till dig men ge den tid. Fram mot slutet av sommaren är du helt och fullt redo att söka den igen så låt annat vara viktigare till dess. Det finns stor lycka i din framtid men det är inte troligt att den börjar redan i år, i alla fall inte förrän tidigast i augusti.


Jo en sak till – din Vädur identifierar sig mer med ditt ex medan din Jungfru mer try sig till dig. Dock BEHÖVER de den andra föräldern mer. Att du finns i din Vädurs liv är lika viktigt som att ditt ex finns i din Jungfrus liv. Båda behöver alltså den andra sidan av föräldraskapet för att må riktigt bra.

74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page