top of page
  • Skribentens bildTor

Bättre tider?

På grund av rådande omständigheter och sjukdom så är ekonomin väldigt belastad. Jag har dock en känsla av att det kommer att lösa sig. Undrar mest på hur jag ska gå tillväga och på vilket sätt lösningen kommer? Stort tack i förskott♥

Elisabeth

Du har rätt det finns pengar att tjäna och utgifter att minska

Svar: Du har inte fel – en lösning kommer och korten säger att den är oundviklig. Det innebär att dels är något ”redan gjort” det vill säga att antingen är ett beslut redan fattat som kommer leda till att du får en högre inkomst (kan vara ett myndighetsbeslut eller liknande) eller så finns det den en lag eller regel som ger dig större marginaler som du inte ansökt om ännu (som till exempel att kunna anstå med amorteringar som inte alla känner till). Så inledningsvis – kolla med kommunens konsumentvägledare och on line – det finns ”gratispengar” som du ännu inte ansökt om.

Det andra är bättre inkomst – arbetsmarknaden kommer förändras under de kommande två månaderna (med början i slutet av augusti) vilket gör att du får möjligheter att jobba timmar eller deltid på ett sätt som inte bara ger inkomster utan också kommer hjälpa dig tillbaka efter sjukskrivningen. Leta efter ”påhugg” och inte bara i din bransch – det finns många ”konsultliknande” jobb som man kan skaffa om man är lite knåpig.

Lycka till.

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page