top of page

Att hela sig själv


Att bearbeta och hela sig själv. Under många år var jag i en relation som gjorde mig illa.. den som sa sig älska mig gjorde så jag till slut tappade all min självkänsla och mig själv. Nu flera år senare trodde jag mig var bearbetad och klar men så fel jag hade. Ännu är där saker (de sexuella) som jag inte har bearbetat. Vad kan hjälpa mig? Varför gör jag som jag gör idag? Hur ska jag förhålla mig till det hela. Bilden av mig just nu är inte bra och jag känner att den är orättvis. Det är ju inte så jag är. Kommer jag att kunna älska - på riktigt?

"Stjärna"Svar: Korten säger att du fortfarande sitter fast i det förflutna, betydligt mer än du tror. Du tar på dig i princip hela skulden för både saker som har hänt och saker som inte har hänt. Du kommer att kunna läka men det första steget måste vara att du förlåter dig själv. Utan förlåtelse kan du inte älska dig själv, och du kommer inte att på allvar hitta dig själv igen innan du kan göra det.

Kanske handlar det inte bara om den förödande relation du satt fast i, utan också om saker som ligger längre tillbaka än så.

Det är ett hårt arbete du har framför dig men den goda nyheten är att du kommer att komma igenom det. Du kommer att kunna älska igen, på riktigt, men det är viktigt att du förstår att den första människa som du måste omsluta med villkorslös kärlek är du.


Det som har varit, har varit. Du kan inte förändra det förflutna men du kan forma framtiden. Och första steget i den riktningen är att sluta känna den där eviga skulden. Först måste du acceptera att det inte var ditt fel. Sedan är nästa steg att förstå att det inte spelar någon roll längre vems fel det var. När du har kommit dit är du fri.


Mitt personliga råd till dig är att du letar tills du hittar rätt terapeut eller psykolog. Du kanske inte behöver en genom hela processen, men du behöver en där du står nu. Så länge du upplever att traumat som du gick igenom konkret påverkar ditt liv idag, dina val och dina beteenden, så pågår kränkningarna fortfarande, din förövare har fortfarande inflytande över ditt liv. Den biten tror jag att du behöver ventilera hos ett proffs som kan hjälpa dig att belysa situationen och hitta rätt verktyg för att ge tillbaka kontrollen till den som ska ha kontrollen - du.

32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page