top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Arbete med människor och hälsa passar dig bra!

FRÅGA TOR OCH HANNA:

Vad ska jag jobba med? Har funderat på att starta eget inom massage.

Carola


Dina omvårdande sidor kommer växa i arbetet direkt med människors välmående.

Svar: Då du är född på hornet mellan Vattumannen och Fiskarna (du är Vattuman men har väldigt många Fiskdrag och de kommer bli mer och mer framträdande med tiden) så är du både väldigt empatisk och har lätt att se andra människors behov samtidigt som du ser helheten och större sammanhang tydligt.

Det gäller både när det kommer till personer och till grupper och det gör att alla arbeten inom helande, läkande och tillfrisknande riktigt bra val för dig.

Jag kan inte vara riktigt säker på dina hus eftersom jag inte har en exakt födelsetid men jag har lekt lite med de möjliga tiderna och de ger vid handen att du är synnerligen lämpad för att arbeta med människor direkt och att du har lätt att forma band med andra och få dem att lita på dig och känna sig bekväma i närheten av dig.

Det gäller både privat och i arbetet men just i en arbetssituation ger det dig en extra fördel när dina klienter känner att det finns ett extra värde i att gå till dig och att du genuint bryr dig om andras välmående.

Det gör att jag tror att massage kan vara en bra framtid för dig MEN korten och stjärnorna säger två saker till.

Det ena är att det tar tid att på egen hand bytta upp en verksamhet. Det gör att om du börjar med massage kommer det at ta tid innan du helt kan försörja dig på det.

De kommer behöva ha ett annat jobb under mellan et och tre år tills du har en kundbas som du kan klara dig på.

Det andra är att samarbeten troligen är en snabbare väg framåt.

Det andra är att du har större kapacitet än att ”bara” lindra. Både praktiskt och kanske framför allt andligt.

Valet av riktning är alltså jättebra för dig men det kan läns sig att tänka större. Om du vill göra den här satsningen borde du satsa på en utbildning i ämnet och då, som sagt, sikta högre.

Sjukgymnast, arbetsterapeut eller friskvårdskonsulent eller livsstilsrådgivare är bra utbildningar i varierad längd och djup som alla skulle ge ditt arbete en extra dimension.

De öppnar också för att du kan arbeta direkt mot företag, omsorgen eller kommuner vilket ger en större trygghet och ett mer omväxlande och givande arbete utan att äventyra för mycket av den frihet som själva huvudriktningen ger dig.

Ett annat område du skulle vara mycket lämpad för är miljö/arbetsmiljö arbete. Det finns många bra utbildningar där också men de är alla längre och gör det mer komplicerat (kräver mer förarbete och tid) innan du är där.

Valet är gott men gör en bra plan – det ta lite tid att lyckas och det blir lättare med en utbildning och en möjlighet att samarbeta med företag och institutioner.

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page