top of page

Allt går emot mig

Jag har en fundering angående mitt liv ... känns som att allt går emot mig hela tiden ... spelar ingen roll vad jag gör, lyckas nånting bra hända så går det en dag så är det åt skogen igen ... har liksom börjat tappat orken till att ha hoppet uppe så att säga.

"LW"

Svar: Det kan finnas många skäl till att det känns som om man får kämpa i uppförsbacke hela tiden, och knepigast är det förstås när det finns mer än en förklaring. Det gör det i ditt fall och det gjorde att det tog mig en stund att lista ut var jag skulle börja nysta.


Vi börjar med tarotkorten. Du har ingen energi, säger korten, ont om livslust och inga materiella mål som faktiskt är inom räckhåll. Det kan finnas fysiska orsaker som bidrar och du bör försöka kolla om det är så. Tänkbara problem är till exempel D-vitaminbrist eller magnesiumbrist, två vanliga orsaker bakom håglöshet och brist på livsglädje. Men det är inte hela problemet. Du har egentligen kommit in en period av positiva händelser nyligen och det kommer att komma fler goda nyheter, men det är inte säkert att det gör dig gladare.

Du har en stor sorg eller besvikelse som du släpar med dig och det gör att det här händer:

När du får goda nyheter och lite utrymme att andas, då börjar ditt undermedvetna bearbeta den gamla sorgen som fortfarande ligger och värker.

Och när det händer tappar du farten, känner dig nedslagen och deppig.

Det här gör också att när något bra faktiskt går fel så känns det mycket värre för dig än det skulle ha gjort för många andra. Du orkar helt enkelt inte med fler besvikelser.


Jag tror att den där första sorgen hände för ett bra tag sedan, kanske när du var barn till och med.

Om tarotkorten har rätt och det här är roten till det onda, då kan det löna sig att prata med en kurator eller terapeut och få hjälp att en gång för alla göra upp med den där icke bearbetade sorgen. Det är svårt att göra på egen hand.


Mina änglakort säger att ditt liv inte är i balans och att du känner dig vilsen. Du vågar inte lita på dina instinkter längre och du har också tappat hoppet om att det finns någon högre makt som beskyddar dig. Det gör det. Och du kan lita på dig själv. Faktiskt blir det svårt för dig att komma ifrån hålet du sitter i nu om du inte börjar med att stärka din egen självkänsla. Du kan lyckas, du kommer att lyckas och du är värd framgång.


Det korten säger stämmer bra in med astrologin också. Du har flera starka konjunktioner i ditt horoskop och konjunktioner betyder att man har talang för olika saker. Men konjunktioner fungerar också så att man mår dåligt om de inte får utrymme. Vissa människor måste helt enkelt sjunga, till exempel, annars mår de inte bra. I ditt fall handlar det om följande talanger: Du mår bra när du står på scen, helst om du får lov att byta både utseende och personlighet - som skådespelare och komiker gör, exempelvis. Du har massor av idéer som är unika och personliga, men som antagligen inte är så lätta att utveckla om man inte har kapital eller kontakter. Och du har en särskild känsla för mode (jag skulle tro mer skor och smycken än kläder) som du också skulle må bra av att utveckla och visa upp för resten av världen.

Haken är att ditt horoskop också pekar på att du inte är så sugen på att jaga berömmelse, trots att du skulle må bra av den. Du trivs bäst i din närmiljö och det gör nog att du ofta gör sådant som andra väntar sig av dig, väljer "vanliga" jobb till exempel, eftersom du inte är bekväm med att ge dig ut ur den närmaste kretsen.

Det kan gå att hitta en kombination. Alla behöver ju inte slå igenom i Hollywood, det kan mycket väl räcka gott med lokal teater eller kanske Youtube.


Just nu är det viktigaste att du tar din situation på allvar för om jag ska gå efter korten så mår du ganska dåligt och har gjort det ett bra tag. Det ska du inte behöva göra. Jag tror att en kurator kan vara ett bra val men jag har faktiskt ett magiskt tips också: För dig är draken ditt personliga lyckodjur och extra mycket lycka får du från vita drakar. Så det kan hjälpa en hel del att bära draksmycken och inreda med bilder på drakar, ha en vit drake som bakgrund på datorn och så vidare. Ju fler vita drakar desto bättre. Om du tycker om att meditera skulle jag föreslå att du prövar att visualisera drakar också. Kanske att du flyger på en eller att en drake står och beskyddar dig - du märker nog själv snabbt vad som fungerar bäst.


Du får gärna skriva igen om inte håglösheten släpper. Bara så du vet, du har inte Ödet emot dig, snarare tvärtom.

64 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page