top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Allt är rätt ok men ändå saknar jag något

FRÅGA TOR OCH HANNA:

Hej, jag är rätt nöjd med mitt liv och min livssituation med min familj men ändå känns det som att något saknas. Är det i mitt kärleksliv eller arbetssituation jag saknar nåt? Själv vet jag inte, har varit så mycket den senaste tiden så jag har inte hunnit känna efter. Ibland känns det som att jag vill lämna allt men ändå har jag det bra så jag ser ingen anledning att göra det? Kommer jag vara i min relation livet ut? Kommer jag fortsätta på mitt jobb jag har nu, jag är bara visstidsanställd. Är det här jag skall vara eller är det något annat?

MM


Du behöver tid för att hitta din egen horisontlinje igen

Svar: Jag har tittat på ditt horoskop och jag kan i stora drag bara bekräfta det du redan vet. I stort är allt rätt bra. Du och din partner har en relation som fungerar och dessutom innehåller lagom mycket friktion för att fortfarande överraska och kännas levande. Jobbmässigt väntar inga större förändringar förutom att det finns möjlighet att gå upp i tid efter sportlovsveckorna.

Det gör faktiskt det du skriver om till något ännu viktigare för allt det du beskriver kommer inifrån och behöver tas på allvar.

Astrologiskt sett började det här för ungefär 2 år sedan du stod inför att ta ett nytt steg i ditt liv och nu undrar du på något plan om du gjorde det. Om du gjorde rätt val eller ”missade tåget”. Att du har haft några slitiga månader utan utrymme för dig själv ökar den känslan och gör att du känner dig trängd utan att du egentligen kan sätta fingret på varför.

Så skälet till hur du känner dig ligger inte i det du har utan i det du inte har och du behöver definitivt hitta det för att må bra igen.

Det gör också att lösningen ligger hos dig också men för att hitta den behöver du utrymme och tid att känna och tänka. Det betyder inte en resa på egen hand eller en ledig vecka utan det betyder stora bitar vardag som inte går åt till rutinarbete eller sysslor för andra.

Du hittar det du saknar genom att göra följande varje dag:


Vik 8 timmar åts sömn varje natt (du kanske inte behöver sova i åtta timmar men du ska ta 8 timmar som du viker åt sömn – det vill säga som du inte planerar in något annat under).


Vik 4 timmar varje dag åt dig själv. Med dig själv menar jag bara dig! Ingen disk, inget göra saker med partner eller barn för deras skull, inget träningspass med vänner för att de blir glada av det. Du kan göra alla de sakerna med din tid men det måste vara det du vill göra just då och absolut inte för att du känner ett tryck eller för att ”annars blir det inte gjort”. Det här handlar om att du ska hitta dig själv och din framtid och det är definitivt viktigare än både träningspass eller disk.


Kom ihåg att inte planera in något under vare sig sömn eller din tid. Gör det som känns rätt just i ögonblicket. Om det är att träna, diska, ta en promenad eller bara sitta still och lyssna på tystnaden är oväsentligt – det viktiga är att du är fri att göra eller att inte göra efter ditt eget huvud.


Räkna med att det tar minst 3 veckor men troligare uppemot 11 innan du hittar svaren. De kommer komma till dig gradvis och du kommer tro att du är ”framme” 3 gånger innan du faktiskt är det.


Avslutningsvis – att må dåligt av något man vet är jobbigt men går att göra något år.

Att må dåligt av något man inte vet är fruktansvärt för det enda man känner sig är skyldig för att man inte mår bra.

Du kommer finna att du gillar svaren du får av att ge dig själv utrymme att hitta dem.

Du kommer finna att det inte är vare sig ditt jobb eller din relation som är felet.

Du kommer lägga till och göra om saker i ditt liv om du tar tiden att hitta det du söker.

Och det kommer göra både dig och din partner till betydligt lyckligare människor.

Det kommer ta resten av vintern men du kommer hitta tillbaka till den livskraft du saknar.

58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page