top of page
  • Skribentens bildTor

Alians, demoner eller "bara" biologi??

Kanske jag kan få ställa en mindre...okomplicerad fråga istället? Då undrar jag såhär...för över ett år sedan var jag långt hemifrån och sov över på ett bed & breakfast ställe. Mitt i natten vaknade jag av en närvaro men jag kunde ändå inte riktigt vakna även om jag såg att teven stod på eftersom jag lämnat den så. Jag kunde inte röra mig och jag tänkte, nu händer det här som jag hört talas om - folk som vaknar men kan inte röra sig och så får de uppleva en hemsk närvaro. Men för mig kändes det som katter som stampade i sängen bredvid mig och vid fotänden. Det otäcka var när jag kände att min bröstkorg tyngdes ned - något lades på min bröstkorg eller tryckte den med. Så kom jag ”loss” och vaknade. Jag var inte rädd ändå. Kollade inte under sängen eller så utan somnade om. Det var mer på morgonen som jag undrade vad det var jag egentligen hade varit med om. Vad ser ni om detta?


Det kan kännas så men det är inte ett besök av demoner

Svar – det här är en jättespännande typ av upplevelse som har en helt naturlig förklaring och faktiskt är både ofarlig och inte ett dugg övernaturlig. Det här är ett tillstånd när det medvetna vaknar i helt fel sömncykel och kroppen är full av de ämnen som gör att man inte sparkar och far ut när man drömmer. Vaknar man då och försöker göra någonting annat än att bara ligga helt still får man upplevelser av att vara nertryckt i sängen (när musklerna som försöker få dig att resa dig upp hålls tillbaka men ändå utför muskelarbete). Man får ofta syn, hörsel och känsloupplevelser av att något eller någon finns i rummet och rör sig runt dig (återigen hjärnan som försöker tolka verkligheten genom en dimma av sömn och rent biokemiska hindrande band) och dessutom upplever många en sexuell komponent av upphetsning (oftast män).

Det är därför man förr i tiden kallade detta ”Nattmaror” vilket alltså INTE är samma sak som mardrömmar. På medeltiden var det detta man tolkade som att demoner ansatte en på natten och försökte förleda människor in i sexuella akter. (Man kallade de kvinnliga formerna för Succubus och de manliga för Incubus – googla gärna för det är rätt kul läsning). Det är också detta fenomen som förklarar många (inte alla) av de ”uppstrålad till rymdskepp och utförd tester på” upplevelser som folk haft de senaste 50-60 åren (man tolkar drömmar efter det man tror på och är det inte gud, änglar och demoner är det ofta ”vetenskap” och alians.

Det mest spännande är att dessa nattupplevelser är 100% INTE övernaturliga eller kontaktförsök eller undermedvetna kunskaper utan rent fysiska händelser som oftast händer när ens sömnrytm är rubbad eller när ens nattrutiner ändras (som om man är på resa och sover på en okänd plats med ljud och lukter man inte är bekant med).

Jag är helt övertygad att du har ett levande och utvecklande drömliv och att du säkert har och kommer uppleva många ”övernaturliga” saker i ditt liv – detta är dock inte en av dem utan något som är lite vanligare än man kan tro och faktiskt helt naturlig och ofarligt. (Jag tycker det är apspännande när det någon gång händer mig eftersom det är världens bästa berg- och dalbane upplevelse om man vet vad det är och kan undvika att bli vettskrämd som jag blev de första gångerna det hände)

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page