top of page
  • Skribentens bildTor

4 spännande drömmar

testar igen med att skicka mina drömmar till er. Dröm 1: Jag ligger i sängen och sover precis som vanligt i drömmen. Jag kliver upp och går från sovrummet ut i det nersläckta huset och ser (känner) det onda i olika gestalter (mest människogestalter), vet ej om man kan säga djävulen. Springer tillbaks till sängen av rädsla. I verkligheten: Vaknar upp en stund efter jag skrikit för jag skriker alltid och min man måste väcka mig. Jag somnar om och faller tillbaks till drömmen om det onda och då ligger jag kvar i sängen och ser det onda ligga bredvid mig som börjar ta på mig på olika sätt och vis - inte sexuellt - men liksom ser på mig med en ond blick och skakar om mig eller vill att jag skall komma och lägga mig bredvid honom och när jag upptäcker att det inte är min man så börjar jag skrika. Denna dröm återkommer ofta i olika former - dvs jag drömmer om det onda av olika slag och ofta visar han sig inte utan det är mera känslan jag har. Vad kan detta betyda?

Dröm 2: Jag befinner mig i mitt förra hus. Där har skett många förändringar ser jag i drömmen, de har byggt om och ändrat hött o mött (vet inte om de gjort det i verkligheten). Ibland är jag där och hämtar saker som jag glömt där flera år efteråt och de som bor där är inte hemma men kommer hem efter ett tag men de blir inte förvånade över att jag är där. Ibland har jag köpt tillbaks huset och upptäcker att det inte var som jag ville att det skulle vara att få tillbaks det. Det kan vara skador av olika slag där, trasiga fönster och läckage i badrum och dusch. Och det som är repat är halvklart. Och de har byggt upp huset flera våningar, jag vandrar runt där och ser hur det ser ut, allt är halvfärdigt. Jag gråter i drömmen och således gråter i verkligheten också - min man säger att jag kvider. Denna dröm återkommer också ofta - i olika former. Jag befinner mig där med min mor som också på något sätt bor där ibland och min son som för länge sedan flyttat hemifrån - han är också där och tycker att det är bra att jag köpt tillbaks huset. Vid ett tillfälle i en dröm befann jag mig på överplan och de 2 sovrumsdörrarna är stängda och jag hör något från rummen och det visar sig vara något ont i rummen som låter och känns hemskt, det är väl den onde igen som dyker upp som så ofta i mina drömmar. Men det var ju så också att när jag flyttade till det huset då drömde jag i flera år om lägenheten som jag hade bott i. Jag är väldigt nostalgisk av mig. Dröm 3 Jag befinner mig i ett väldigt stort gammalt hus som består av ett antal våningar och jag går upp på en vinda liksom och där svajar golvet - de säger till mig att man inte kan gå där för att det är svagt men jag skall promt gå där i alla fall, undrar vad det betyder att jag skall gå på ett svajigt och ostadigt golv. Detta drömmer jag då och då.

Dröm 4 Jag parkerar bilen utanför ett hus för att jag snabbt skall hämta något, jag låser inte bilen och jag lämnar väskan där. Jag tycker inte att jag befinner mig i huset särskilt länge men när jag kommer ut är min Saab i princip slaktad och börsen är stulen samt en del annat från väskan också. Den drömmen drömmer jag då och då och jag gråter. Jag drömmer ofta att jag lämnar väskan någonstans och börsen blir stulen, inte bara i samband med bilen.

"Anki"Svar: Alla dina drömmar tyder på att det finns en hel del obalans i ditt liv.

Låt oss börja med den första, återkommande, drömmen om det onda. Drömmen bearbetar skuld och skuldkänslor och möjligen också händelser och minnen du inte egentligen har "förträngt" men som du har skrivit om och gömt långt bak i dina minnen. Den onda är egentligen en "vakt" som ditt undermedvetna har satt in för att du inte ska behöva gå djupare in i dina minnen. En gång i tiden var det säkert bra men eftersom det här nu händer ganska ofta är det ett tecken på att du egentligen är stark nog at ta itu med de spöken ur ditt förflutna som jagar dig men att vanan och stressen och skuldkänslorna får dig att låta bli. Att du skriker men inte vaknar är ett tydlig tecken på tidigare utsatthet och troligen våld (fysiskt eller psykiskt) som du varit utsatt för. Att du blir tagen i och tittad på är nästan alltid en sexuell signal även om den i sig bara betyder att du är rädd för att någon annan har makt och kontroll över dig. Den här drömmen är inte bra eftersom den sitter fast i samma mall hela tiden, den ska utvecklas och förändras som tecken på att du är på väg någonstans. En sak är dock helt säker - det onda i drömmen finns inte kvar längre och har ingen makt över dig nu, då skulle drömmen se helt annorlunda ut (mindre kontakt mera jakt och mörker). Det här är en skugga ur ditt förflutna som du borde kunna möta och övervinna - det är dina egna känslor och reaktioner som "den onda" hindrar dig från att konfrontera - inget yttre hot.

Dröm 2 är en ganska vanlig typ av dröm, den är framför allt vanlig hos dem som inte bara byter bostad utan också byter livsstil, jobb och sätt att leva i samband med att de flyttar. Då dyker den gamla boplatsen upp i drömmarna som en referens till det liv du lämnat bakom dig. Generellt sätt kan man tolka den typen av drömmar så här. Hämtar du saker ut ditt förra hem finns det saker med det livet du levde då som du saknar nu och försöker (och bör) införa i ditt nya. Om det huset är i bättre skick än det var i verkligheten och du gläds åt det utan avund eller saknad så trivs du bättre med det liv du har nu. Hyser du avund i drömmen bör du se vad det är du inte trivs med i ditt nuvarande liv. Om huset är i dåligt skick (trasigt, slitet) finns det obearbetade känslor inför det du hade då. Om huset är under tillbyggnad håller du på att lämna det livet bakom dig och när det blir färdigbyggt är du redo att gå vidare och då kommer också drömmarna att komma mer och mer sällan.

Dröm 3 handlar om stress och ditt vardagsliv. Det betyder att du upplever att du inte hinner med allt du ska och att det bara är en tidsfråga innan andra upptäcker hur dålig koll du har. Drömmen är ett sätt för ditt undermedvetna att säga att du a) faktiskt klarar av tillvaron och b) att du borde minska din arbetsbörda eller stress innan du missar något (golvet går sönder)

Dröm 4 handlar om rädsla för att misslyckas och rädsla att hamna i situationer man inte kan hantera. Stölden av plånboken är inte så mycket ett övergrepp som att det skapar en oförmåga att hantera de situationer som kan komma i drömmen (inga pengar), samma med bilen (ingen bil - svårt att hinna till ställen). Det här (och dröm tre) antyder båda att du lever ett liv med ganska mycket stress och press. Det finns stora krav på dig som du faktiskt klarar av att leva upp till men det sliter på dig. Att du dessutom kvider och skriker i drömmarna utan att vakna tyder på att du har ganska ont inuti dig, att du egentligen skulle behöva lite "själsmassage". Det är rätt inne att föreslå avslappningsövningar och yoga och sånt men i ditt fall skulle ett bollplank nog fungera bättre. Om du har råd (och tid) att prata med en psykolog (bara samtala inledningsvis) så kan du få lite vägledning och framför allt formulera dina farhågor och känslor på ett nytt sätt. Det kan hjälpa dig se vad du kan ändra så att pressen du lever under minskar utan att du egentligen behöver ändra på särskilt mycket i ditt liv

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page