top of page
  • Skribentens bildTor

2021 blir stressigt men väldigt utvecklande

2020 har nog varit det tuffaste året. Så många personliga saker som hände. Nu med facit i hand kan jag se att det var kriser som behövdes för att komma vidare. Kan ni se vad 2021 kommer att innebära för mig? Ekonomi & jobb? Och framförallt, blir det bättre för mina två tonåringar? De sitter liksom ”fast” just nu. Jag vill bara att de ska må bra och utvecklas men oroar mig så mycket. De har haft det tufft med skolan och den sociala biten.

S


Det är ett händelserikt, stressigt men roligt år som väntar dig och de dina

Svar: Du har rätt om krisen – den var behövlig och den flyttades faktiskt fram i tiden pga Covid för den skulle kulminerat 2021. Istället kommer 2021 nu att handla om utveckling och växande så du har på många sätt ”vunnit” ett år.

För att koncentrera mig på din fråga om ekonomi och jobb. Ska du lyckas bra behöver du utnyttja den ganska turbulenta tid som kommer runt vårdagjämningen och håller i sig fram till i september-oktober. Det kommer bli ganska tufft med många utmaningar och omställningar runt dig. Att jag säger att det går att utnyttja är för att det blir en tid av möjligheter om du är aktiv för med förändringar av arbetsuppgifter och en hel del nya öppningar kan du utnyttja din kompetens och ”fylla i luckor” vilket gör att du syns och märks. Det kommer inkräkta på din fritid (ganska mycket övertid och dessutom nya arbetsuppgifter att lära och behärska men betalningen sker dels direkt med högre inkomster och framför allt möjligheter till bättre jobb, troligen inom samma verksamhet som du är knuten till nu). Vill du söka nya utmaningar är 2021 också ett bra år då du särskilt under hösten kommer lyckas mycket bra på intervjuer och i löneförhandlingar.

Den fritid du har för dig själv behöver du utnyttja aktivt (gärna med träning) för att få balans och hämta nya krafter.

Hälsomässigt blir 2021 ett bra år då du undviker skador och kan bygga styrka inför framtiden.

När det kommer till barnen (tack för deras födelseuppgifter eftersom jag inte spår andra än de som frågar men astrologi fungerar för alla) kommer 2021 inte vara ett avgörande år för den yngsta men viktigare för den äldre.

Den yngsta mår bra av att starta det nya året inspirerat. En ny hobby eller ett gärna nya intellektuella utmaningar (datorprogrammering, miljöengagemang, politik eller litteratur ger mest) kommer ge nya kontakter och dessutom nya sociala kontakter. En peppande julklapp (som kanske kommer kännas nördig för hen) är en prenumeration på en ljudbokstjänst för läsande, skrivande och konstnärliga uttryck ger hen ny balans.

Den äldsta får ett utvecklande år som av och till kommer kännas motigt och konfliktfyllt men där det är viktigt att frustration bryts och byts mot aktion. Om hen är sportintresserad skulle alla idrotter som innehåller balans och fokus ge mycket. Jag tänker främst kampsporter där man mäter dig mot sig själv i första hand som judo, karate eller möjligen bågskytte (så fort sport är möjligt igen). Det viktiga är att det ger fysiskt utlopp samtidigt som det ger omedelbar utdelning i känsla av kroppskontroll och kompetens (de första månaderna kan vara tuffa men man når nya utvecklingsnivåer nästan varje pass så det är belönande direkt).

Sommaren är avgörande, det viktigaste är inte att hen får eller har ett arbete men att det finns ett socialt sammanhang. Att umgås med människor och få utrymme att styra över sitt liv i sällskap med andra är en vinnare. Online aktiviteter i grupp ger också självförtroende och gruppkänsla MEN bör kombineras med fysisk aktivitet i övrigt för att jobba bort den extra energin.

Bra julklappar är saker som ett WoW konto, CoD eller liknande team eller mmorp-spel (om intresse finns för det. Att känna sig uppskattad och delaktig är viktigt för hen just nu.


2021 kan alltså bli ett riktigt bra år för er alla men jag ska inte ljuga – det kommer bli jobbigt, särskilt för dig, om du ska komma dit du kan och vill. Så ta hand om dig och kom ihåg att du gör ett bra jobb som människa, medarbetare och förälder som det är. Det finns en fin framtid för er alla.

80 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page