top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Övernaturliga krafter och hissnande äventyr

Jag hade en märklig dröm för ett tag sen sen, som jag har funderat mycket över. När jag vaknade så kändes drömmen inte obehaglig, men sen när jag fått fundera på den eller rättare sagt när jag försökt tolka den själv så kändes den lite illavarslande? Vet inte om ni kan få ur nånting av min märkliga dröm?


Drömmen började i alla fall med att jag på något sätt upptäckte att jag hade något slags övernaturliga krafter och kunde göra mig osynlig och kunde dessutom flyga. Jag valde i drömmen att liksom försvinna för omgivningen som då naturligtvis trodde att jag var död, vilket jag ville att de skulle tro. Kunde se när de bland annat höll på att dragga efter mig i en sjö i tron att jag hade drunknat, Medans jag stod där bredvid och tittade på när de gjorde det.

Det fanns även andra människor som hade samma förmågor som mig som jag kunde se trots att de var osynliga för omvärlden. Denna övernaturliga förmåga kunde man tappa på något sätt (kommer inte ihåg hur) och för att inte tappa förmågan så var man tvungen att uppgradera sig tills man nådde ett femte steg. Hade man kommit så långt så kunde man inte tappa den.

Dessa "uppgraderingar" skedde med hjälp av andra som hade samma förmåga som mig och något slags kort (?) man fick.


Kommer inte ihåg exakt alla detaljer som hände, men minns bland annat att jag kom på min storebrors fru att vara otrogen, detta var i början av drömmen innan jag blivit osynlig. Hon sa åt mig att hon nog skulle lämna min storebror, att hon hade blivit kär i den här mannen hon var otrogen med och min storebror var alldeles förtvivlad. Något mer som hände när jag var osynlig för omvärlden var att jag blev orolig för min katt. Jag visste att de hade lämnat bort min katt till en familj som jag kände i drömmen (men som jag i verkligheten inte vet vilka de är). Så jag for till denna familj för att se hur min katt mådde. Jag flög omkring osynlig i deras stora hus och kunde se min katt springa och leka med två andra katter och verkade må väldigt bra. Gjorde mig synlig för honom för att jag ville att han skulle se mig, det var bara det att någon i huset där råkade se mig när jag gjorde mig synlig vilket jag inte tyckte var så bra.


På slutet av drömmen så höll jag på nåt sätt att tappa min förmåga, kunde flyga men kunde inte göra osynlig och folk såg mig ibland och ibland inte. Detta hade med det femte kortet att göra, jag hade på nåt sätt lyckats trasa sönder det, men till slut så lyckade jag i alla fall komma upp till det femte stadiet.

Ja, kan ni få ut någonting av detta är jag ju tacksam, vet inte själv vad jag ska tro.. tycker bara det är helknasigt..


Flykt, fart och äventyr är nästan alltid tecken på bra saker

Drömmen kändes också som att den pågick hur länge som helst. Kommer ihåg att jag tänkte när jag vaknade, har jag verkligen sovit någonting? Det var nästan som att jag var medveten om att det var en dröm jag var i...

Förut och även nu så har jag även drömt mycket om att jag är ute och reser. Antingen har det varit att jag har suttit på ett flygplan på väg någonstans, att jag är utomlands, eller att jag varit och är på väg hem. Oftast när jag rest i drömmen så har det varit med flyg, ibland tåg men oftast flyg alltså. Av någon konstig anledning så har jag ofta drömt om att jag är i eller på väg från/till New York.

*Skorpiontjejen*Svar: Hej, Det här är en dröm som innehåller mycket, mycket mer än jag kommer att svara på eftersom den är komplex, pekar på olika saker och hintar om ett spännande och omväxlande liv.

Låt mig ta det viktigaste och mest spännande här:

Inledningsvis: Din dröm är inte illavarslande, det finns inget yttre hot mot dig och de dina, däremot så betyder bytet mellan synlighet och osynlighet, möjligheten att flyga och "uppgraderingarna" på att du har många järn i elden och trivs ganska bra med att det omväxlande liv det ger och du klarar att växla mellan de olika livssituationerna riktigt bra.

Däremot finns det en del av dig som tycker att du "spelar spel" att du medvetet väljer hur du ska uppföra dig och vem du ska vara i olika situationer. Det är än så länge bara roligt men att ditt undermedvetna använder det i drömmarna tyder på att det kommer komma en dag (ganska snart typ inom något år) då du börjar känna dig oärlig och inte längre utmanad.


Att du drömmer i flera delar och ibland nästan vaknar till och "vet" att du drömmer är ganska ovanligt men förekommer ibland när dygnsrytmen av något skäl är rubbad. Troligen har du sovit lite för lite flera dygn i rad och sedan "sover du ikapp" I det läget händer det att man drömmer samma dröm under flera drömcykler vilket ger den känsla du beskriver.

Själva formen och växlingarna (korten, uppgraderingarna, växlingarna mellan scenerna) påminner också väldigt mycket om TV-serier och spel och det är min gissning att du, eller någon i din absoluta närhet ägnat ganska mycket tid åt det. Inget fel i det alls, tvärtom gör det att det blir lite lättare att tolka drömmen eftersom din "referensram" är tydlig (alltså vilka ikoner ditt undermedvetna använder för att skapa struktur åt drömmen).


Det finns ett genomgående underliggande tema av att din tid och dina uppgifter styrs av andras val och behov och det är lite av ett bekymmer eftersom du uppenbart trivs med att leda och har en kreativitet du borde få styra över mer själv. Detta är inte ett problem nu men det kan bli en belastning längre fram.

Tips - sök arbetsuppgifter och projekt du kan styra själv och det kan också vara läge att se dig om efter ett nytt jobb i en chefsposition (ingen brådska det finns en önskan i ditt undermedvetna men ännu är det inte ett tryck som stör dig).


Att du drömmer att du flyger kan ha, och har även i ditt fall många orsaker och betydelser men eftersom det vanligen är just New York (en metropol av ikonisk status) så pekar det återigen på att du har kapacitet för att lyckas med större uppgifter och definitivt att du redan nu behöver större utmaningar, om inte på jobbet så definitivt på fritiden.

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page