top of page

Är pappa otrogen?


Är min pappa otrogen mot min mamma? Är jag tillräcklig för min man, älskar han mig?

"G"


Svar: Mina tarotkort tillåter inte att jag spår någon annan än den som ställer frågan. Jag kan alltså inte fråga dem om vad din pappa har gjort eller inte gjort, och inte heller om vad din man känner. Anledningen är bland annat att varje människa är ansvarig för sina handlingar och (till stor del) för sin framtid. När tarotkorten beskriver din framtid så talar de egentligen inte om vad som måste hända - det är väldigt sällan - utan vart dina beslut och handlingar är på väg att föra dig. Fattar du nya beslut så ändras också framtiden. Men det gör också att korten är ovilliga att avslöja sådant som inte har ett dugg med dina beslut eller val att göra.


Vad jag däremot kan säga är att du inte borde behöva undra om du är tillräcklig för din man. Målsättningen i ett förhållande kan inte vara att täcka alla den andras behov, bland annat för att det är nästan omöjligt. Enda gången i en människas liv som det alltid är någon annans ansvar att täcka alla människans behov är under den första spädbarnstiden. Men som vuxen får man lov att lägga pusslet själv, dela vissa saker med sin partner, andra med vänner, kolleger, föreningskompisar och så vidare.

Frågan är alltså egentligen den motsatta: Är han tillräckligt fäst vid dig? Finns han där för dig? Om du ifrågasätter er relation, gör det hellre ur perspektivet: Är det tillräckligt bra för dig?

Om svaret på den frågan är ja, så är det klokaste du kan göra faktiskt att ta för givet att det är det för honom också, att ert förhållande betyder lika mycket för honom som det gör för dig.

Om du inte känner att du kan göra det så finns det ett problem med relationen som behöver lösas. En mycket viktig del av alla relationer är att man känner sig älskad och trygg och om du inte gör det, så behöver något förändras så att du börjar göra det. Första steget är i så fall att ta reda på varför tryggheten inte finns där och om anledningen är något han gör (eller inte gör), eller om det snarare handlar om att du är rädd för att bli övergiven och det egentligen inte har med honom att göra alls.

Jag måste lägga till att osäkerheten också kan bero på att du är mycket ung och ert äktenskap inte har varat så länge. Väldigt ofta växer tryggheten fram med tiden. Men om det här är något som du mår dåligt över så kan det ändå vara bra att kanske prata med en terapeut eller kurator om hur det känns.

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page