top of page

Är någon förändring på väg?


Såg att min prenumeration gått ut, så nu tog jag ett helt år direkt istället- älskar denna sida! Hur ser det ut för mig framöver, sker det nån kris eller förändring snart? Känns så läskigt... Men nödvändigt, då det känns som om jag vadar runt i gyttja just nu. Vet inte om/hur jag ska kunna uppbringa den energi /ork som behövs... Tacksam för råd.

"Sol"


Svar: Tack så mycket för berömmet! Vissa dagar känns det lite tungt, det blir många arbetstimmar (jag är uppe i tolv timmar idag och dagen är inte slut än). Men sedan kommer någon och påminner mig om hur otroligt roligt och viktigt det här känns, och då lättar tyngden med en gång. Precis som du gjorde nu. Tack!


Jag gjorde så här, eftersom jag vet ungefär var du står och mina kortlekar redan känner dig ganska väl, att jag bad dem välja tre som i tur och ordning skulle få ge dig de råd som de tyckte var bäst. Rätt ofta har de lite olika infallsvinklar och jag tror att det är bra, att det kan ge ett större perspektiv.


Kyle: Du lägger ner för lite tid på dig. Både på viktiga saker som din inre kraft, ditt Öde, sakerna du behöver säga och göra, och på något mindre viktiga saker som att vara ledig och bara koppla av. Dina planer och din tid handlar väldigt ofta om andra.


Du lägger ner alldeles för mycket tid på avvägningar, på att stoppa konflikter, på att göra det som kanske någon annan redan borde ha gjort, och på att vara tacksam för det du har. Det är visserligen bra att vara tacksam men inte om man börjar använda det som ett mantra. "Jag måste vara lycklig, jag har ju det, och det, och det." Det är fullt möjligt att stå mitt i en krets av människor som man älskar, och som älskar en tillbaka, och vara djupt olycklig. När det händer är det inte heller något att skämmas för.


Men mest av allt lägger du ner på miljön omkring dig. Som helhet. Du värnar om alla, är allas ängel, kupar dina skyddande vingar runt allt och alla så att den enda som hamnar utanför den skyddade sfären är du själv.


Daisy: Du släpar med dig mörka moln, sorger, hinder och skuldkänslor som du egentligen borde vara klar med. Skälet är att flera av de här smärtsamma bördorna är "fästa" vid andra familjemedlemmar, främst barnen. En liten bit av dig tror att du skulle förlora dem (eller snarare den relation till dem som du har idag) om du på allvar släppte taget om dina mörka minnen. Det kan till och med vara så att du av och till drar fram något smärtsamt i ljuset bara för att jämföra det med hur det är idag. Det är inte bra, det kan leda till att du undviker att rätta till saker som inte fungerar så bra. Jämfört med dina mörkaste minnen är ju allt strålande.


Var inte rädd för att gå din egen väg. Du förlorar mycket mindre än du tror, och vägen är kortare än du tror. Böcker och studier är nyckeln. Börja där, så hittar du ditt mål. Annars kanske du bara fortsätter med att stå och stirra in i väggen, utan att komma någonstans.


Det spelar ingen roll om det första steg du tar blir fel. Det kommer ändå att hjälpa dig framåt.


Iskandra: Du står nu på en sådan plats att du snart måste frångå dina principer, bryta dina egna regler. Det blir ledsamt och svårt och det är inget du vill göra. Men du måste, för annars händer ungefär samma saker ändå men utan dig vid rodret.


Just nu är det dock svårt att gå vidare mot något alls, för hälsan tillåter det inte riktigt. Både du och omgivningen är krasslig, det är knappt vardagen fungerar och i det läget är det faktiskt bättre att vänta lite. Hur mycket man än behöver nya mål.


Kärlekslivet behöver också en nystart. Din inre Måne har fått för lite utrymme, eller för att kalla en spade en spade: Det finns för lite sexuell njutning i ditt liv och det kostar din kropp energi i onödan.


Däremot behöver du inte alls oroa dig för ekonomi, egendom eller karriär framöver. Det finns gott om öppna dörrar. Vägen till framgång verkar i och för sig vara kantad av hårt slit och långa timmar men inte mer än du orkar med, när du väl når dit (och har kommit ur den är krassliga hösten).


Sist men inte minst, det är gott om positiva förändringar som ganska snart hamnar inom räckhåll för dig. För att komma till dem så behöver du fatta ett par ganska obekväma beslut. Bästa sättet är att bara ånga på rakt igenom det obekväma, det är snabbaste vägen till målet och dessutom det som egentligen ställer till minst vad gäller ledsna människor, praktiskt krångel och risken att någon blir besviken på dig.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page