top of page
  • Skribentens bildHanna Tolander

Är mina otursdatum på allvar?


En svart katt får man inte heller otur av.

Nu är det lite kris. Jag har två riktigt viktiga saker på gång i september och igår hittade jag mina otursdatum i en astrobok. Båda ligger precis på mina viktigaste dagar. Stämmer detta och om det är sant kan man göra något åt det?

"Stressad"


Svar: Gällde astroboken för just 2020 eller för alla år? Om den inte gällde för 2020 behöver du inte oroa dig alls. Om man över huvud taget ska titta efter otursdagar så flyttar sig dessa varje år, det finns ingen som till exempel alltid har otur den tjugonde september. Enligt en del äldre astrologer så finns det olycksdagar som är dåliga för alla (den idén är huvudsakligen en feltolkning av hur fixstjärnor fungerar i arabisk astrologi), till exempel pekade Tycho Brahe ut första och artonde september som sådana dagar. Men det är ett koncept som både astrologer och övriga i stort sett har övergett.


Gällde boken för 2020 så har du fortfarande inget större skäl att oroa dig. Riktiga otursdagar är väldigt, väldigt ovanliga och de gäller dessutom alltid specifika saker. Det vill säga man kan ha otur i spel en viss dag och lättare att få skrapsår en annan dag. Som vanligt med astrologin så handlar det om hur lätt eller svårt något är, att man har otur i kärlek betyder oftast att det är lite motigt att få kärleken att fungera bra just då, det betyder inte att det är omöjligt.


Om du vill kan jag jämföra dina otursdagar med ditt horoskop, men då måste du skicka mig datumen och dina födelsedata. Jag tror att det är alldeles onödigt, men jag gör det ändå om det får dig att känna dig tryggare.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page