top of page
  • Skribentens bildTor

Är jag mottaglig eller medial?

FRÅGA TOR OCH HANNA

För många år sedan gick jag en kurs i medial utveckling. Jag blev förvånad då vi skulle prova att "känna" genom ett personligt föremål. Jag fick otroligt starka känslor och bilder. När jag återberättade för gruppen reagerade en kvinna det var även hennes föremål. Jag hade läst korrekt enligt henne. Det jag undrar är om jag har förmågan att lyssna? Efter detta har jag inte fått till mig eller känt närvaro. Är jag idag inte mottaglig eller hade jag en "lyckoträff" har sedan tonåring alltid tagit mig tid att få ro och lugn, läst mycket om astrologi och stenar, pendel. Men dom senaste åren valt bort det. Ändå känns det som om något fattas i livet, en känsla av att hela tiden vänta på något. Svårt att förklara men hoppas ni förstår och kan hjälpa mig att fylla i luckan.

A.E


Din förmåga handlar om att läsa människor snarare än att känna av föremål

Svar: Jag tror jag förstår precis vad du menar, du pratar om den där känslan av att känna att det finns något som är precis utanför räckhåll men man känner att om man bara kisade på rätt sätt skulle man se, förstå och veta.

Det finns massor av teorier och tankar på vad det är så får vissa (i princip de flesta) att känna så. En del bara någon gång under hela livet, andra nästan dagligen och de allra flesta ligger någonstans mitt emellan dessa ytterligheter.

En del av de teorierna är rent andliga och filosofiska och har vunnit allt mellan stor acceptans i vissa kulturer och vissa delar av historien, andra är oerhört vetenskapliga och är allt ifrån just nyligen beforskade till helt accepterade i vår del av världen just nu.

Jag sliter just nu med att få igång en studio jag är åtminstone 75% nöjd med så det kommer komma mycket material om sånt antingen som ljudspår eller som video framöver. Men för att återgå till ditt svar.

Jag behöver inte gå längre än till ditt horoskop för att upptäcka vad jag skulle tro är din största talang och det är att du är empatiskt intuitiv. DU har en exakt konjunktion mellan Solen och Venus i Tvillingarna vilket gör att du har två färdigheter. Båda stärks sedan av att du är född under en avtagande fullmåne och din Merkuriusposition. Den ena är att du troligen omedvetet (även om du nog borde kunna träna upp den förmågan ganska lätt) i princip omedelbart vet hur andra människor känner sig vare sig de visar det eller inte. Alltså om de är glada, ledsna, sorgsna, rädda eller vad det än kan vara. Det gör att du oerhört sällan hamnar i konflikter. Det krävs att du på ett eller annat sätt dövar förmågan för att du ska ”läsa fel” eller inte ”höra” hur folk känner för att du ska hamna i gräl men eftersom du är van att inte göra det så kan jag gissa att det händer ganska ofta när du festar, har feber eller huvudvärk eller under mensen.

Det här är en strålande förmåga som, om du tränar den, gör att du kan hjälpa andra omedelbart, det gör också att du kan läsa av stämningar och med bara några väl valda ord kan få alla i ett rum att känna samma sak.

Din andra stora förmåga är mer i linje med det du skriver om. Om du är i ett större sammanhang där alla redan delar samma känslomässiga och intellektuella inriktning (som på just en sån kurs du skriver om) så kommer du nästan med automatik att fyllas med de samlade intrycken av de som är där. Det blir nästan som viskningar i ditt sinne som är precis så låga att du inte hör dem. Det gör att om du gör som du gör när du ”läste” föremålet så kan du snappa upp den tanke, (eller om vi ska kalla det viskning) som hör ihop med föremålet och uppleva den kopplingen som din egen.

Det här är en annan förmåga än att faktiskt kunna läsa av föremål men den är faktiskt nästan ännu mer användbar (och går också att träna upp). Det är också därför du inte känt det igen eftersom det du kände inte var föremålet utan människorna som alla kände och tänkte i samma riktning. Hittar du en sådan plats så kommer du kunna göra om det.

Med stor sannolikhet betyder det också att du ogillar att gå på fotboll eller hockey och liknande saker. Du kan mycket väl älska att vara på planen men att stå på sidan och i ditt inre höra och slitas mellan att två grupper av människor (de som är riktiga fans) som alla känner enormt mycket och fokuserat men exakt olika inför det som händer på planen måste ge dig huvudvärk, och kanske till och med få dig lätt illamående. Det borde märkas eftersom sporter där man hejar på en individ i taget borde vara mycket lättare för dig att gå på och inte minst konsteter där alla känner och upplever mer eller mindre samma sak.

Det du behöver för att gå vidare är egentligen inte magiska föremål (även om det finns en del kristaller som borde hjälpa, särskilt dämpande/skärmande såna som kan göra läktarupplevelser och sportevenemang mindre obehagliga) utan träning i att lyssna inåt och lära dig känna skillnad på vad som är din vilja och fantasi och vad som är intryck som kommer från andra.

Hoppas att svaret hjälpte och tack för inspirationen – jag skriver ner detta som en möjlig kurs att göra och lägga på hemsidan.

49 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Opmerkingen


bottom of page