top of page
  • Skribentens bildTor

Är jag medial?

FRÅGA TOR OCH HANNA

Hej, Min sambo var för många år sen hos en 'spådam' som påtalade att jag var mer medial än vad jag vill erkänna, både för mig själv och min omgivning. Enda egentliga "tecknet" jag själv haft på detta är att jag för många år sedan vaknade upp på morgonen och inte kunde skilja på om ett långt samtal jag hade med min då avlidna gammelmormor var "äkta" eller en dröm. Det kändes bara verkligt att sitta där på sängkanten och prata med henne, trots att det då hade gått 5-6 år sedan hon avled. Så, vad tror ni? Jag har skickat in någon mer fråga till er tidigare som ni svarat bra på, så tänkte väl chansa med denna.

JSvar: Medial vet jag inte men däremot samlad, empatisk och bestämd utan att förlora ett öppet sinne.

Nu är det ju så att den typen av samtal som du hade vare sig det är en projektion av dina egna känslor och tankar (möjligt men inte så troligt – det är lite för många detaljer och dessutom så minns du det fortfarande – drömmar tenderar att bli ”suddiga i kanterna” ganska fort) eller om vi pratar om att du faktiskt hade ett besök av din gammelmormor (mer troligt särskilt givet den typ av minnen samtalet gav och att du som en av de ”yngsta” av de som är fallna efter henne troligen skulle kommit rätt långt ner på ”avsluta-listan” och 5-6 år låter som en rimlig tid att summera det som är viktigt att säga innan det är dags att gå vidare) Inte nödvändigtvis ett tecken på att man är medial utan mer på att den som besöker en tycker att man behövde få veta något.

Det är lite som att se spöken – visst är det lättare för en del att se spöken än andra men till och med löjligt jordade och slutna människor kan se spöken om de är på ”fel” plats vid ”fel” tillfälle.

Jag själv är otroligt omedial och ändå har jag jobbat med detta sedan 95. Jag kan inte kommunicera med något alls från andra sidan utan redskap och jag är rätt glad för det. För ett av bekymren med att kunna höra det som inte riktigt tillhör denna världen är att, så vitt jag förstår det, är rätt svårt att stänga av det när man själv vill.

Men om du vill testa att få kontakt med det som finns bortom kan jag rekommendera ett Ouidja bräde eller för en mer ”ren” och mer grundläggande resa – en bra reinkarnations meditation. Båda är solida sätt att få upplevelser utöver det vanliga på ett relativt bekvämt och tryggt sätt.

38 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page