top of page

Är förhållandet värt att kämpa för?


Jag undrar om förhållandet jag har är värt att fortsätta kämpa för eller om jag ska göra slut.

"K B"


Svar: Jag förstår att det inte är ett lätt val. Runorna säger att om du stannar så finns det trygghet, familjeliv och resor i potten. Om du går, så klarar du dig bättre än du tror men det blir ändå ganska tufft och handlar inte bara om den emotionella förlusten utan också om en materiell försämring. Hade det bara varit för runorna hade jag utan att tveka gett dig rådet att kämpa på. Men runor tar sällan hänsyn till känslor utan pratar om livsmål och resurser, så jag la tarotkort också och fick följande svar:


Det finns många argument för att kämpa vidare. Kärleken är stark (nästan för stark, ibland kan kärlek och passion stjäla allt utrymme från andra saker), och i den gemensamma framtiden finns gott om pengar och gott om familjeliv.

Men det finns också tungt vägande argument för att göra slut. Den här relationen är ojämn och jag tror att det finns en risk att du inte alls har det inflytande du borde. Du får inte den respekt du förtjänar. Relationen har också gett dig en hel del sorg och smärta, och du hamnar ofta i konflikter som är omöjliga att vinna (du kan kanske segra i just det bråket men effekten blir inte att du får som du vill).


Korten säger också att du vet att du måste offra mer än du har lust med, annars kan relationen inte fortsätta.

Därför är kortens råd att du antingen gör slut eller försöker få till en fullständig nystart, kanske med hjälp av en terapeut eller någon annan som kan medla. Men jag misstänker att problemet är att din partner inte har något intresse av en förändring, och i så fall blir det mycket, mycket svårt att få till en.


Det är svårt att bryta upp från en relation som innehåller så många löften och så många positiva möjligheter, men i just det här fallet tror jag att du gör helt rätt som frågar dig själv om det är värt det. Jag är ledsen att jag inte kan ge dig ett rakare svar men i slutänden är det bara du som vet hur mycket kärleken är värd.

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page