top of page
  • Skribentens bildTor

Är det värt att hitta tillbaka till varandra?

Hej Tor

Jag ställde en fråga för en liten tid sedan om min "vän" var rätt för mig och jag fick ett mycket bra svar som jag funderat mycket över.

Saken är att vi inte kommunicerar för närvarande och jag är rädd att vi håller på att tappa varandra. Så jag undrar vad som kan bryta dödläget, om det ens ska göras och om vi hittar tillbaka längre fram. Är vi menade för varandra? Vänskap? Kärlek?

Knasbubbla


Ni passar varandra som kuggar i en klocka - tillsammans blir ni mer

Svar: Hej igen och så trevligt att svaret var till nytta.

Låt oss börja med om ni är menade för varandra för det är en mycket svårare fråga än man kan tro eftersom två personer kan vara ödesbestämda att vara tillsammans, passa som vore de skapta för varandra och ändå välja vägar i livet som för dem bort från varandra istället för ihop.

För slutgiltligen kommer det ner till vad vi väljer och vi har alla begåvats med förmågan att göra fria val. Tyvärr innebär det också att vi har rätten och möjligheten att välja ”fel”.

Du hittar två artiklar om det på sidan som bringar lite klarhet i problematiken med fria val här

och här

Nu över till er och det står oerhört klart att ni passar ihop och borde kunna gå framåt tillsammans i stor och varaktig lycka.

Det finns en ögonblicklig förståelse mellan er och de som ser er tillsammans ser två personer som hör ihop. Ni har de olika sidor vi pratat om förr men också väldigt mycket som skapar bryggor och öppnar nya möjligheter för er att komma över problem och gå vidare efter det att ni hamnat snett.

Fördelen med det är att om ni faktiskt tappar varandra finns det många vägar som leder er tillbaka till varandra så mellan er kan det mycket väl ta slut men det är aldrig riktigt över.

Vad gäller vänskap eller kärlek så har jag svårt att se hur en vänskap mellan er inte kommer leda till kärlek. Ni har starka Venus-Mars band mellan er en perfekt sextil mellan era sol positioner och dessutom Har ni lätt att förstå och respektera den andres syn på framtid, arbete, pension och hem trots att ni inte nödvändigtvis (eller ens oftast) delar den andres bild.

Nu till att bryta den situation ni är i finns det ett bra råd som kommer låta riktigt dumt – gräla!!!

Alldeles specifikt – gräla praktiska saker. Jag menar inte att ni nödvändigtvis ska skrika på varandra men det som skiljer er från de flesta är att ni har en förmåga att se på problem helt olika men har nytta av och inspireras av den andres förslag.

Det är i era olikheter det finns en möjlighet att knyta an till era likheter.

Det här är INTE ett råd jag ger många och det är definitivt inte en väg jag rekommenderar för de allra flesta att pröva – särskilt inte med flit – men det är den brygga som snabbast kommer få er (honom) att komma ihåg vilka ni är för varandra och vad ni skulle kunna vara.

Så finns det praktiska frågor ni behöver lösa eller ni kan tänkas tycka olika om – börja där. Ni är båda starka personer som klarar av att inte dela meningar om saker men se till att det handlar om praktiska problem – det kommer troligen glida över till personliga grejer (som gräl gör) och om/när det gör det var beredd att ”bryta” grälet och säg vad du tycker om honom som person egentligen.

Till exempel: om han säger ”Det handlar ju aldrig om praktiska lösningar utan om hur det känns för dig” så säger han det för att det är hans upplevelse.

Rent ”grälmässigt” vore det vanligaste svaret för dig något i stil med: ”Men en praktisk lösning som inte passar oss och ingen gillar är ju ingen lösning!”

Det vet han innerst inne och det vet du med men det leder liksom ingenstans.

Testa med: ”Kan du se en lösning som vi båda tycker om – du är så bra på att fixa praktiska saker”.

Och nej det handlar inte om att ”göra som han säger” eller ”låta honom vinna” utan om att få honom att tänka utanför ”grälet” och hitta en lösning FÖR dig och FÖR er.

Han är Oxe han vill vara bra på att lösa praktiska saker och han känner sig trygg och uppskattad när han lyckas med det.

Och viktigare, han kommer se det som något som gynnar ER och varje gång han tänker på er som ett begrepp växer hans vilja att vara med dig.

Dessutom finns det en fördel till med gräl mellan er och det är att ingen av er vill vara ovän med den andre. Så när ni kommit fram till något eller går ifrån varandra så kommer känslan av att man klivit den andre på tårna att växa och leda till en möjlighet att inte bara be om ursäkt utan att faktiskt tala om känslor och personliga saker i en anda av att vilja den andre väl.

Utnyttja era olikheter för att få honom att bättre se och uppskatta alla era likheter och de saker som får er att komplettera varandra.

Det är ett ovanligt råd men det är det som jag ser ger er bäst chanser.

Hoppas att det går bra för er och vill du ha mer detaljer om vad det är som fungerar och inte fungerar kan jag rekommendera vårt kärlekshoroskop som du hittar i webshoppen

43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

ความคิดเห็น


bottom of page