top of page
  • Skribentens bildTor

Är det här rätt jobb för mig egentligen?

Hej Hanna och Tor! Jag behöver verkligen ett råd i denna stund. Har ett rätt krångligt liv emellanåt. I alla fall när det gäller arbete. I flera år faktiskt. Nu är jag anställd sedan att ett år tillbaka på en liten firma. Stundtals är jag så fruktansvärt utled på hela situationen. Trött på min chef som är oerhört egotrippad och har ofta svårt att se mig överhuvudtaget. Hon är rent ut sagt elak. Ibland har jag verkligen varit förtvivlad och ledsen när jag gått hem om kvällarna. Men det finns också fördelar. Jag har mycket men när jag tänker på hur jag ska gå framåt. Å ena sidan vet jag att firman (och chefen) i sig står på ostadiga fötter som det ser ut just nu och att jag därför borde söka mig härifrån innan det rasar. Å andra sidan behöver jag det här jobbet och lönen och när chefen är på gott humör kan jag tycka att allt är ok.. Min fråga 1 är om mina jobbansökningar någon gång kommer bära frukt. Finns det något nytt jobb framför mig? Fråga 2 gäller min lägenhet som jag står i färd med att köpa. Det handlar om mycket pengar och jag undrar om det kommer att gå bra. Kommer jag att klara av det? "Myran"Svar: Problemet med din jobbsituation är att det kommer att finnas en motsättning var du än kommer. Ditt ego och din relation till dina arbetskamrater kolliderar ofta i din arbetssituation och lösningen ligger i att du känner att ditt arbete betyder något och ger dig och din omgivning både erkänsla och framför allt framgång i det ni gör. Det kommer inte att försvinna vilket jobb du än söker. I din situation ligger lösningen i effektivt arbete. Sök arbeten som fyller de kriterier som du ställer samtidigt som du arbetar vidare där du är. Du kommer att få napp och då är det både smart och ärligt att du, innan du tackar ja till jobbet, tar en rejäl pratstund med din chef. Det är möjligt att det går att bygga en bättre relation mellan er men om det ska lyckas alls så krävs det att du har en position där du inte har ryggen mot väggen. Om hon är öppen att föra en rak diskussion och verkligen ändra på det som fungerar dåligt så ger det dig möjligheten att fortsätta på ett jobb som verkligen har potential. Är hon å andra sidan inte mogen så vet du att du gjorde rätt i att gå. Det enda som du inte ska göra är att tala om för henne att du har ett annat jobb klart. Låt henne märka din säkerhet men inte så mycket att hon känner sig övergiven. Gör hon det kan ni aldrig bygga en bra framtid. Du har ett djup som gör att du inte bör nöja dig med för små jobb. Acceptera inte att ta kliv bakåt på karriärstegen utan sök jobb som ger dig både den stimulans och den ekonomi som du behöver.

Vad gäller lägenheten så bör du trots det ta det lite försiktigt. Det kommer ett tillfälle och en motgång som båda förändrar förutsättningarna. Vänta lite för det finns mer för dig där ute

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page