top of page
  • Skribentens bildTor

Är den nya rätt för mig?

Jag har flyttat från mannen jag var gift med. Första året oss emellan efter separationen var ganska jobbigt. Men det mesta har löst sig angående barnen. Bouppdelningen är inte färdig. Ser ni hur det går med detta? Och hur framtiden kontaktmässigt blir oss emellan? Jag vill ju att det ska fungera så bra som möjligt. Tiden då vi var gifta var ömsom vin och ömsom vatten. Sista året var rent hysteriskt med både fysisk och psykisk misshandel. Men, men det är aldrig ens fel att två träter ... Jag hade min skuld i det hela också ...


Det är svårt att välja rätt när man är trasig redan från början

Nu till den nuvarande kärleken ... Vad vill han??? Han säger en sak ena gången och gör något helt annat nästa gång! Jag träffade honom hösten 2019. De två första månaderna tillsammans var underbara!! Sedan kändes det som om hans ork och lust för förhållandet sakta sinade. Under sommaren bodde vi där han vistas under sommarhalvåret. Ja, givetvis då jag inte har mina barn, för det tycker han är jobbigt. Var där två gånger i somras med dem. Men det gick inget vidare. Han nonchalerade oss och festade hellre. Det var på hans inrådan vi åkte upp ... ändå brydde han inte om oss ett skvatt då vi kom dit. Det gjorde mig ledsen och jag sade till honom efter andra gången att jag inte skulle komma upp med barnen mer. - Men, sa han, du kan väl inte ge upp efter bara 2 gånger!!! - Nej, sa jag, det gör jag inte. Men då får vi börja i den lilla skalan och du får komma hem till oss och fika och börja umgås med oss ... För saken är den att han har undvikit att komma hem till mig den veckan jag har mina barn. Det blir två helt olika liv. Ett där det är en intensiv vecka med barnen och ett liv då jag försöker få träffa honom så mycket som möjligt, då han vill och kan och orkar. Större delar av hösten har han varit bortrest och jobbat. Totalt har han nog varit hemma åtta veckor. När han kommit hem efter första svängen i höstas blev han så konstig .Vi träffades direkt då han kom hem men sedan hörde han inte av sig på tre veckor förutom ett sms. Jag förstod ingenting. Visst, jag vet att han kan få någon slags depression ibland. Men inte att han utesluter mig så totalt under så lång tid. Efter dryga tre veckor fick vi kontakt igen. Det tog ca ytterligare tio dagar innan vi träffades. Det var en del slitningar. Han tyckte att jag säger konstiga saker ibland och att jag säger en sak men gör en annan. Vilket jag tycker att han verkligen gör!! Så, jag trodde väl att allt var bra. November gick och i början av december åkte han iväg och arbetade igen! Jag upptäckte runt Lucia att han varit ute på en datingsajt hela hösten och fortfarande var. Och att han hade stor kontakt med åtminstone en av tjejerna. Jag ringde upp honom och konfronterade honom med tjejens namn. Han blev såklart ställd och förbannad. Så kom han hem och vi löste det mesta ... Trodde jag ... Efter nyår fick jag veta från annat håll att de även träffats!!! Jag visste inte vart jag skulle ta vägen ... jag ringde honom igen och konfronterade honom. Han nekade inte till att de träffats en gång över en kopp kaffe. Men att han aldrig varit intresserad av henne!! Men NÅGONTING måste ju ha drivit honom till att ha träffat henne IRL!!!?? Eller? Jag känner mig förd bakom ljuset och så fruktansvärt lurad!! På nyårsafton ringde han mig ju och sa att innan detta nya år var slut ville han bo med mig och barnen i sitt hus (som jag f ö aldrig varit inbjuden till). VAD VILL HAN???!!! Har han slutat vara på de här datingsajterna? Har han talat om sanningen för den här andra tjejen? Hon verkade helt ovetande om mig. Det enda han sagt var att han hade ett förhållande som han inte visste hur det skulle sluta, enligt honom. Enligt henne hade det varit slut sedan i augusti!!! Mig ovetandes!!! Vad betyder jag för honom? Kan han någonsin förlika sig med mina barn? Kommer han själv att få bättre kontakt med sitt eget barn (samma ålder som mitt äldsta barn). Hur blir detta året för mig och med honom!? Kommer det överhuvudtaget att vara vi ?? Konstigt nog VILL jag HA honom? Han har faktiskt bra och fina sidor också ... Men frågan är VARFÖR jag vill ha honom så starkt när han gör mig så illa!? Och jag vet ju att han ÄR flirtig ... Men att aktivt vara ute på en datingsajt och leka singel är väl ändå höjden eller botten!? Vi är nu vänner igen. Han är fortfarande utomlands. Kommer hem nästa vecka någon gång. Han har lagt ut ett förslag om att jag kanske behöver ett break från detta förhållandet. (kanske är det HAN som VILL?!) Han säger att han älskar mig och att han vill leva med mig. Och att han inte raggat någon ny. Om han inte skulle vilja ha mig skall jag bli den första som får veta ... Men det fick jag ju inte förra gången ... Vore mycket mycket tacksam för en tolkning över hur allt ser ut i era kort. Känner mig väldigt vilsen nu ... "Snurran"


 

Svar: Dina barn har redan gått igenom en skilsmässa. Det finns bara en sak att säga om din nya kärlek, och det är att han inte är bra för dem eller för dig heller, för den delen. Jag tror att du egentligen redan vet det, men kärleken gör att du inte vill medge det. Nu är det dock dags att se sanningen i vitögat: Han håller inte ord, han finns inte där, och han lider av något slags depression eller annat tillstånd som gör att han stänger dig ute. Dessutom är han otrogen, eller planerar för att vara det. Han tar ingen hänsyn till dina barn, har dålig kontakt med sitt eget, och jag misstänker att han dessutom har problem med antingen alkohol eller sociala kontakter eller både och. Att han inte vill ha dig i sitt hus är ett säkert tecken på att han inte vill dela sitt liv med dig. Att han dessutom är Fisk gör detta ännu tydligare eftersom Fiskar normalt generöst delar med sig av både tid och bostad. Nej, han ser dig som en ytlig del av sitt liv, någonting roligt som han kan ta för sig av men inte behöver ta ansvar för. Klipp banden till honom och se dig om lite så skall du se att ett betydligt bättre val dyker upp!

Det här att man säger något som egentligen stämmer bättre in på en själv, t ex "du är så tjatig" till någon när man själv är tjatig, eller "du säger en sak och gör en annan" - det är ingenting ovanligt. Fråga vilken relationsterapeut som helst. Det är en utpräglad vana hos vissa, ovanligare hos andra - men det förekommer ofta att man hakar upp sig på saker som man i själva verket gör själv. Så det är inget konstigt att han klagar på dig om saker som du direkt känner igen att han ofta gör själv.

Eftersom du har Månen i Jungfrun känns en Fisk som en trygg punkt. Denna Fisk är fel, men en annan Fisk eller ännu hellre en Jungfru eller Kräfta är ett bra val. Gärna någon som är född mot ena hornet av sitt tecken, eftersom du är det. Extra bra födelseår för din del är Fårets år: -67, -79, -91.

Du bör också undvika män födda på torsdagar. Du är själv född på en torsdag, ditt ex var det och din nya kärlek är det. Det kan vara ett mönster hos dig att du söker en viss typ av relation. Torsdagsbarn är explosiva och alltid på väg någonstans, de trivs inte med gränser men gillar utmaningar. Två torsdagsbarn som försöker leva tillsammans blir ofta avundsjuka på varandras erfarenheter och framgångar. Därför blir förhållandet ofta obalanserat, ibland med en sida utåt och en inåt, och ofta med inslag av spel, vidlyftiga affärer, resor, kärleksaffärer eller andra saker som utmanar Ödet. Betydligt bättre blir det t ex med ett onsdagsbarn, då blir relationen livlig och fylld av konkurrens - så det blir inte konfliktfritt - men det snarare ger energi än ställer till det, särskilt om ni båda två har mål ni vill uppnå som inte krockar.

Med bouppteckningen och ditt förra förhållande kommer det att gå hyfsat. Jag tror inte att du blir helt nöjd med bouppteckningen. Det kommer också att ta ett tag innan det riktigt blir ordning på er relation, men sannolikheten är stor att ni kan klara av det praktiska och därifrån faktiskt bygga en vänskap. Ta ett steg i taget. För barnens del är en separation alltid en svår pärs, men både du och han är beredda att göra mycket för deras skull så de har i alla fall ett gott stöd hos er båda två. Kortens råd till dig är att du undviker att gå för fort fram - då blir det lätt så att gamla konflikter kommer upp till ytan igen. Som sagt, du och ditt ex har goda chanser att bygga något bestående och gott ur ruinerna av ert förhållande, och det vore med tanke på barnen mycket bra.

32 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page