top of page
  • Skribentens bildTor Tolander

Är den här separationen slutgiltig?

Fråga Tor och Hanna: Jag och min pojkvän har separerat för andra gången inom ett år. Första gången hände det i somras och så nu står det klart igen. Vi var väl egentligen inte ihop andra gången men vi umgicks och hade trevligt tillsammans. Ibland känns det som om jag inte kan leva utan honom. Att vi har så mycket gemensamt att det är oerhört svårt att skiljas. Men han har ju träffat en annan kvinna, en yngre sådan, som jag vet att han är intresserad av och hon av honom. Han säger att han vill ha bägge två för vi kompletterar varandra men vi förstår ju alla att det inte går. Man kan ju inte både ha kakan och äta den!

Jag undrar om ni kan se om det verkligen är för gott den här gången. Att vi aldrig mer ska vara tillsammans eller är hon ett prov som vi ska ta oss igenom och som ska lära oss saker och ting? Det kanske verkar knäppt att vilja vara tillsammans med någon som svikit en så men jag vet också att han inte haft det så lätt i sitt liv och att hans sätt att reagera på händelser

inte alltid överensstämmer med hur vi andra gör. Jag har oerhört svårt att se mig leva ett annat liv och känner mig väldigt knuten till honom. Jag mådde väldigt dåligt i somras/höstas men sen när vi började umgås igen kom jag tillbaks till livet. Nu känns det inte lika jobbigt men väldigt ledsamt. Kanske är det bara en vana men jag känner mig väldigt knuten till honom. Vi

skrattar så bra ihop, vi tänker så lika, vi gillar många saker som är lika och jag inbillar mig att vi skulle ha kunnat åstadkomma mirakel tillsammans med de krafter vi egentligen har. Han säger att han känner likadant för mig och vill egentligen inte leva utan mig men att han också är attraherad av henne? Vi har gått igenom så många saker under den tid vi varit tillsammans,

både roliga och mycket trista. När han gjorde slut i somras blev jag chockad och förstod hur jag blivit som människa av att jobba för mycket, förlora mina föräldrar, få missfall m m och känner mig nu mer levnadsglad. Jag tycker det är sorgligt att vi inte ska få uppleva framtiden tillsammans för jag tror den har så mycket att ge.

"Ledsen"


Det finns en framtid men det finns mer för dig om ni går olika vägar.

Svar: Jag önskar att jag hade haft era födelsetider också så att jag hade fått en klarare bild av varför detta händer just nu och vad det i grunden handlar om. Efter att ha tittat på era horoskop är jag ganska säker på att Månen spelar in i hög grad och tyvärr flyttar den sig så fort att det inte går att fastställa en exakt position utan åtminstone en ungefärlig födelsetid.

Av det jag kan se är hans vänskap med dig stark och ni har mycket gemensamt. Med henne är det mer en fråga om förälskelse och erotik, delvis därför att du och han har väldigt olika syn på kärlek och väldigt olika behov. Din Venus ligger i Tvillingarna och det passar illa mot hans Venus i Fiskarna (kärlek för dig är mer lekfull kamratskap, för honom känslomässigt delande och avkall på individualiteten) och mot hans Mars i Jungfrun - han känner sig inte manlig tillsammans med dig, han känner sig antagligen hämmad och osäker, otillräcklig. Det gör han inte med henne.

Såvitt jag kan se har han gjort det typiskt manliga här och bytt ner sig till en yngre och mer "lättkörd" modell. Och visst har du rätt, hans förflutna är svårt för honom att hantera och han är en känslig människa som lätt tappar fotfästet. Det hindrar dock inte att han betett sig ohyggligt illa mot dig - och du borde vara riktigt arg på honom! Om det är något han inte förtjänar så är det ditt stöd.

Det gläder mig ändå att du har växt av erfarenheten och hittat en glädje i livet som du kanske inte visste fanns där innan. Men din relation, den kan och bör du ge upp. Han kan inte få er båda, han är inte beredd att satsa på dig och det finns dessutom bättre alternativ för dig. Jo, ni kunde ha haft en riktigt fin framtid och det är fortfarande inte helt hopplöst, men det är en lång kamp när det finns andra vägar som är säkrare och bättre. Kommer han kravlande tillbaka om ett tag (tänkbart) så kan du ju alltid överväga att ta tillbaka honom. Men nu borde du satsa på ditt liv. Gör ditt bästa för att inte bli desillusionerad och besviken, kärleken finns där ute och många andra saker också om du ger dig själv ett aktivt liv. Mina tarotkort säger att det finns alldeles för lite lycka och äventyr i ditt liv som det ser ut nu och att det skulle löna sig att göra en lång resa eller på annat sätt ge livet en ny prägel.

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page